Gastronomia, branża HoReCa
Od kilkunastu lat współpracujemy z dobrymi restauracjami i hotelami w naszym regionie dzięki temu, że każdorazowo dostarczamy świeże produkty.
Wszystkie grzyby i owoce leśne pochodzą wyłącznie z polskich lasów i są mrożone niezwłocznie po zbiorach, aby zachowały swój doskonały aromat i smak, jak również wartości odżywcze.
Do mrożenia przeznaczamy następujące gatunki grzybów: borowik szlachetny cały i kostka, podgrzybek brunatny cały i kostka oraz kurka blanszowana.
Grzyby zamrażane są w komorze szokowego zamrażania, w temp. -30ºC. Kurka jako jedyny gatunek z oferowanych grzybów mrożonych, ze względu na swoje właściwości, jest zamrażana po uprzednim zblanszowaniu.
W trakcie tego procesu surowiec traci około 1/3 swojej wagi.
Składowanie surowców mrożonych odbywa się w komorach mroźniczych w temp. poniżej -18ºC.
Zaletą dla naszych klientów gastronomicznych jest dostępność naszych mrożonych grzybów i owoców leśnych przez cały rok oraz terminowość, niezawodność dostaw.
Oprócz mrożonek oferujemy także grzyby marynowane, dania gotowe z grzybów, produkty suszone, dżemy i przetwory z owoców leśnych i wiele innych, z których korzystać może współczesna gastronomia. Nasze produkty wytwarzane są według tradycyjnych receptur, bez konserwantów, sztucznych aromatów, barwników i wzmacniaczy smaku.
Do Państwa dyspozycji jest nasz specjalista ds. obsługi branży HoReCa
Mariola Janikowska tel. 52/3982210 lub m.janikowska@nasza-chata.pl
Nasza chata to twój odpowiedzialny partner w gastronomii.
- wysoka jakość,
- dostępność przez cały rok,
- terminowość dostaw,
- niezawodność dostaw.
Nasze mrożonki nie zawierają:
- sztucznych aromatów,
- barwników,
- wzmacniaczy smaku.