Gastronomia, branża HoReCa

Gamę naszych produktów mrożonych dedykujemy głównie branży HoReCa (Hotele + Restauracje + Catering).

Od kilkunastu lat współpracujemy z dobrymi restauracjami i hotelami w naszym regionie dzięki temu, że każdorazowo dostarczamy świeże produkty.

Wszystkie grzyby i owoce leśne pochodzą wyłącznie z polskich lasów i są mrożone niezwłocznie po zbiorach, aby zachowały swój doskonały aromat i smak, jak również wartości odżywcze.

Do mrożenia przeznaczamy następujące gatunki grzybów: borowik szlachetny cały i kostka, podgrzybek brunatny cały i kostka oraz kurka blanszowana.

Grzyby zamrażane są w komorze szokowego zamrażania, w temp. -30ºC. Kurka jako jedyny gatunek z oferowanych grzybów mrożonych, ze względu na swoje właściwości, jest zamrażana po uprzednim zblanszowaniu.

W trakcie tego procesu surowiec traci około 1/3 swojej wagi.

Składowanie surowców mrożonych odbywa się w komorach mroźniczych w temp. poniżej -18ºC.

Zaletą dla naszych klientów gastronomicznych jest dostępność naszych mrożonych grzybów i owoców leśnych przez cały rok oraz terminowość, niezawodność dostaw.

Oprócz mrożonek oferujemy także grzyby marynowane, dania gotowe z grzybów, produkty suszone, dżemy i przetwory z owoców leśnych i wiele innych, z których korzystać może współczesna gastronomia. Nasze produkty wytwarzane są według tradycyjnych receptur, bez konserwantów, sztucznych aromatów, barwników i wzmacniaczy smaku.

Do Państwa dyspozycji jest nasz specjalista ds. obsługi branży HoReCa
Mariola Janikowska tel. 52/3982210 lub m.janikowska@nasza-chata.pl

Nasza chata to twój odpowiedzialny partner w gastronomii.

Nasze zalety:

  • wysoka jakość,
  • dostępność przez cały rok,
  • terminowość dostaw,
  • niezawodność dostaw.

Nasze mrożonki nie zawierają:

  • sztucznych aromatów,
  • barwników,
  • wzmacniaczy smaku.