Dżemy i przetwory z owoców leśnych
Dlaczego warto jeść przetwory z owoców leśnych? Ponieważ maliny, jeżyny czy borówki są niezwykle cennym źródłem witamin i składników odżywczych, a rosną naturalnie, bez sztucznych nawozów i substancji chemicznych. Są to niestety dość rzadkie, nietrwałe i sezonowe przysmaki. Tym bardziej warto sięgać po nasze przetwory, które pozwolą cieszyć się smakami i dobrodziejstwami lasu przez cały rok.
Maliny zawierają witaminy A, B1, B3, PP, C. Jako środek napotny sprawdzają się w naturalnym wspomaganiu leczenia przeziębienia i grypy. Jagody z kolei są źródłem sodu, wapnia, żelaza, miedzi, fosforu i siarki oraz witamin C, B1, B2 i PP. Żurawina natomiast bogata jest w błonnik, witaminy B1, B2, B6, C, E, karoten, a także minerały – sód, potas, fosfor, wapń, magnez, jod i żelazo. Zapraszamy do poznania szczegółów naszej oferty.
Owoce deserowe
Produkt ten świetnie nadaje się do przygotowania napojów, a także jako dodatek do gofrów, lodów, bitej śmietany, naleśników lub omletów.