Owoce mrożone
Do mrożenia przeznaczamy następujące gatunki owoców: jagoda czernica, borówka brusznica, żurawina błotna, truskawka, malina, borówka amerykańska.
Oferowane przez nas produkty zamrażane są w komorze szokowego zamrażania, w temp. -30ºC.
Składowanie tego rodzaju surowców wymaga zachowania odpowiednich warunków chłodniczych i odbywa się w komorach mroźniczych w temp. poniżej -18ºC.
Owoce mrożone dzięki odpowiednim warunkom przechowywania oraz chłodzenia, zachowują swój doskonały smak jak i cenne wartości odżywcze. Dzięki nim, niezależnie od pory roku, można gościć na naszych stołach niezwykłe smaki i aromaty jesiennych dni. Owoce mrożone to idealny dodatek do deserów, zup, kompotów czy ciast. Ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok podając pyszne koktajle i soki.
Produkty mrożone pakowane są w ekonomiczne worki 2,5 kg, dzięki czemu z powodzeniem nadają się do wykorzystania w gastronomii. Przypominamy o konieczności właściwego przechowywania produktów w stałej temperaturze poniżej -18 ºC. Pozwoli to zachować pełnię walorów smakowych i odżywczych nawet przez kilka miesięcy od daty produkcji.